Pendellamper

En pendel er noget, der hænger fra noget andet. Ved smykker kalder vi det vedhæng når det hænger fra f.eks. en kæde. Enhver lampe der hænger ned fra loftet ved noget, som en stang, kæde eller ledning bliver også kaldet en pendellampe. En pendel er altså ikke knyttet direkte til det elektriske stativ. Lyskekroner er f.eks. en klassisk og velkendt type pendel. Der er dukket flere og flere forskellige pendellamper op i de senere år.

Ikke alle pendellamper har kun en enkelt ledning. Nogle har mange grene som kan vedhæftes med en eller flere pendler i den samme lampe. Dette kan give interessante virkninger og tilføjer mere lys til et sted. Typisk vil pendellamper tilføje en mere dramatisk og elegant effekt til et rum end lamper som ikke hænger ud fra loftet. Der vil ofte være brugt meget tid på at gennemtænke designet i en pendellampe.

Hvor kan pendellamper bedst bruges?

Pendellamper har ofte et meget målrettet lys og bruges derfor som regel over et bord, som et sofabord eller spisebord. Det er ikke altid optimalt at bruge en pendellampe som hovedlyskilde i et rum, netop på grund af de ofte meget målrettede lys.

Hvilken pendel skal jeg vælge?

Der er en række faktorer man kan tage i betragtning, når man skal vælge pendel. ønsker man en lampe der skiller sig ud eller en som skal være diskret? Er der bestemte farver og former som pendlen skal matche? Hvor stor skal pendlen være? Hvor stort et område skal den lyse på? Skal man vælge en model lampe med en stor pendel eller flere små vedhæng?

Her kan du se et stort udvalg af pendellamper

En faktor som er meget vigtig, men som mange ikke tænker over når de køber lamper er hvilket materiale lampen er lavet af. Dette har ikke kun noget at gøre med holdbarhed og kvalitet, men i lige så høj grad det lys som lampen giver. Glas, stål og andre kunstmaterialer er alle med til at give deres helt eget præg på lyset i lampen. Tilsammen med lyspærerne selvfølgelig.

Læs mere om:
Loftlamper
Spotlamper
Tips til lampeophæng